Gaten in je boot boren

Vroeger of later krijgen we in ons leven allemaal met pittige tijden te maken. Vaak is een situatie uitdagend, maar te overzien en kan je het met vertrouwen aangaan. Soms is de situatie waarmee je te dealen hebt groot, onoverzichtelijk, beangstigend en is de uitkomst onzeker. Je kunt het zo ervaren wanneer je voor het eerst geconfronteerd wordt met verlies van werk of een geliefde, wanneer je lichaam het laat afweten, wanneer je geest je in de steek laat, traumatische ervaringen, kortom: dingen die te groot zijn om te overzien en die veel van je vragen. Onoplosbare problemen, onoverkomelijke maar onvermijdelijke uitdagingen.

Lees meer »

Miriam Lancewood en de influencers

Ik vind het vaak heel interessant om me te laten inspireren door mensen en het verhaal dat ze te vertellen hebben, het leven dat ze leven. Om me daardoor te laten influencen, positief beïnvloeden. Ik ben niet heel actief op sociale media, maar ik woon ook niet onder een steen, en het valt me wel op dat er heel veel mensen zeer bewust anderen proberen te influencen. Het is zelfs een beroep en als ik Bram Krikke mag geloven: een makkelijk beroep waar je heel veel geld mee verdiend en waar je niks voor hoeft te kunnen. Hij legt het uit in dit filmpje, heel grappig.

Lees meer »

Waarom Sparta PST?

Kort geleden ben ik gestart met deze praktijk, Sparta PST. Op de website zal ik regelmatig wat stukjes schrijven over dingen die me bezighouden en die wellicht interessant en leuk zijn om te lezen. Ik wil hier wat vertellen over de herkomst van de naam van de praktijk en mijn visie op therapie.

Lees meer »